понеділок, 10 вересня 2018 12:56

Скільки столичне метро заробляє за рік

Скільки столичне метро заробляє за рік
З 14 липня разова поїздка в столичному метро коштує 8 грн. Фото: qha.com.ua

2017-го метрополітен перевіз 498 млн осіб. Кожен четвертий пасажир - пільговик. Загалом за рік підприємство отримало близько 1,5 млрд грн.

"Разова поїздка коштувала 5 грн. Якщо пасажири користувалися карткою метрополітену, то платили 4,5 грн за поїздку. Середній дохід від одного пасажира був на рівні 4,41 грн. Із 1,5 млрд грн, які отримали 2017-го, 1,2 млрд пішло на зарплати, 400 млн грн - на оплату за електроенергію", - розповів керівник київського метрополітену Віктор Брагінський, пише Економічна правда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будівництво метро на Виноградар остаточно зупинили

Основний дохід підприємство отримує від перевезення пасажирів. Непрофільних надходжень раніше було 2 види - від розміщення реклами та оренди. На сьогодні - це тільки оренда.

Рекламою займається профільне КП "Київреклама".

"Отримані кошти КП "Київреклама" перераховує до бюджету міста. Крім того, через демонтаж МАФів, які не відповідають нормам пожежної безпеки, кількість об'єктів скоротилося вдвічі. Дохід зменшився відповідно. Зараз він близько 8 млн грн за рік", - каже Брагінський.

З 14 липня разова поїздка в столичному метро коштує 8 грн. Ті, хто користуються безконтактною карткою метро, платять за проїзд 6,5 грн. Водночас картку потрібно поповнити на 50 чи більше поїздок.

Зараз ви читаєте новину «Скільки столичне метро заробляє за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути