пʼятниця, 05 січня 2018 16:49

Скільки сімей скористалися теплими кредитами 2017 року

Скільки сімей скористалися теплими кредитами 2017 року
За три з половиною роки існування програми було витрачено близько 3 млрд грн. Фото: moz-apm.livejournal.com

Державною програмою "теплих кредитів" за 2017 рік скористалися 150 тис. українських сімей.

"Енергонезалежність України - це не лише диверсифікація джерел енергоресурсів і збільшення власного видобутку. Це ще й розумне і економне споживання. Держава допомагає українцям в цьому – більш як 15 тисяч сімей "утеплилися" за рахунок держави 2017 року", - повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, пише УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифи на газ знову зміняться

За 3,5 року існування програми витратили майже 3 млрд грн. Бюджет наступного року складатиме 400 млн грн.

"Для Фонду енергоефективності, який займатиметься такими програмами, буде виділено близько 2,5 мільярда гривень. І щороку його бюджет зростатиме. На всю енергоефективність у країні необхідно близько 30 мільярдів євро", - каже Марія Яковлєва, член колегії Державного агентства з енергозбереження й енергоефективності.

Вона наголосила, що радянські будівельні норми ніколи не відповідали принципам енергозбереження. В Україні, на жаль, понад 60% житла збудовано за такими нормами.

З жовтня 2014 року для населення та ОСББ діє програма "теплих кредитів". Держава компенсує громадянам від 35% до 70% коштів, витрачених на утеплення будинку чи квартири. Якщо позичальником є фізична особа, яка отримує субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, то розмір відшкодування становитиме 35% як за напрямком придбання котлів, так і для інших енергоефективних заходів. Але не більше 12 тис. грн. Якщо в складі ОСББ є родини-отримувачі субсидії, таке ОСББ отримує відшкодування у середньозваженому розмірі між 40% і 70% — залежно від кількості квартир-субсидіантів. Кредитують чотири банки – Ощадбанк, Укргазбанк, ПриватБанк, Укрексімбанк.

Зараз ви читаєте новину «Скільки сімей скористалися теплими кредитами 2017 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути