Ексклюзиви
середа, 20 березня 2019 11:33

Скільки сімей отримали гроші на няню

Скільки сімей отримали гроші на няню
З 1 січня 2019-го в Україні батьки можуть отримати частину грошей на послуги няні для дитини до трьох років. Фото: LexInform

З початку року в Україні діє урядова програма "Муніципальна няня". Щоправда, нею скористалися тільки 39 українських сімей.

Документи на отримання компенсації витрат послуг няні станом на 4 березня подали 39 сімей, повідомили у Мінсоцполітики. Йдеться про родини, які мають дітей віком до трьох років. Їм пропонують щомісяця виплачувати частину коштів на послуги муніципальної няні - 1626 грн, пише Сегодня.

Ця сума дорівнює прожитковому мінімуму на дітей віком до 6 років. Тому з липня компенсація зросте до 1699 грн, з грудня - до 1779 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали недоліки проекту "Муніципальна няня"

Насправді цієї суми не достатньо, щоб покрити хоча б половину витрат на няню. Сьогодні няні у середньому по Києву отримують 15 тис. грн у місяць.

Процедура отримання грошей складна. Батьки самостійно шукають няню, підписують з нею договір, несуть необхідні документи до відділів соцзахисту за місцем проживання. Крім того, няні, які оформлять ФОП, повинні будуть щомісяця платити 918 грн єдиного соціального внеску. Також додаткові 5% від доходів.

В Україні з вересня 2018-го батьки під час виписки з пологового безкоштовно отримують "пакунок маляти". Це набір необхідних речей для перших місяців життя новонародженого.

Зараз ви читаєте новину «Скільки сімей отримали гроші на няню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути