Станом на кінець березня яловичу вирізку в Україні можна купити від 106 грн за кг. У Польщі кілограм продукту коштує від 199 грн, а у Франції – від 676 грн.
"Розрахунки були проведені за цінами французької мережі "Ашан", яка працює в кожній з цих країн. Так, на мінімальну заробітну плату, яка становить €114, українець може дозволити собі 35 кілограм яловичини. Поляк, отримуючи мінімальну зарплату €503, може придбати 83 кілограми якісної яловичини. А француз, на свої €1498, купить 72 кілограми продукту", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали області, де приготувати борщ коштує найдорожче
Він додав, що на середню зарплату українця в €236 можна купити 78 кг м'яса для стейку. На середню зарплату €1070 поляк може дозволити собі придбати 176 кг. А француз, із своїми €2550, купить за місяць 122 кг яловичини.
"Водночас в Україні є велика проблема зі вмістом антибіотиків у м'ясі. У ЄС це б викликало скандал", - підсумував Дорошенко.
З 4 квітня 2018 року в Україні запрацює система контролю якості і безпеки харчових продуктів. Перевірки проводитимуть без попереджень. Крім того, система контролю якості продуктів передбачає, що виробників, перевізників і магазини оцінюватимуть за ступенем ризику.
Коментарі
5