Ексклюзиви
вівторок, 31 серпня 2021 21:10

Скільки коштує приватний будинок в Україні: порівняння цін

Скільки коштує приватний будинок в Україні: порівняння цін
Найдешевше приватні будинки коштують у Тернопільській області. Фото: pixabay.com

Вартість приватних будинків в Україні в доларовому еквіваленті залишається стабільною. У середньому таку нерухомість продають по $474,7 за "квадрат".

Експерти кажуть, що від початку 2021 року ціни на ринку приватних будинків змінювалися двічі. Зокрема, у березні вартість зросла на 5,6% до $496,1 за м2. У червні така нерухомість подешевшала в середньому на 4,8%. Вартість квадратного метра опустилася до $474,7, повідомляє СтройОбзор.

Понад 65% пропозицій по Україні припадає на будинки площею до 100 кв. м, на другому місці - від 100 до 300. Менше 5% - це великі будинки площею від 300 до 600 кв.м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будинки під Римом продають за €1

Вартість у різних регіонах відрізняється. Найдешевше приватні будинки коштують у Тернопільській області - $278,5 за кв. м. Найдорожче їх пропонують у Києві та найближчому передмісті столиці. Середня ціна - $1379 за "квадрат".

Серед найбільших українських міст найдорожчі будинки пропонують в Одесі - середня вартість $992,2 за кв. м. У Харкові - $737,4, Львові - $797,1. В Дніпрі приватні будинки коштують у середньому $539,8 за кв. м.

Власникам будівель і споруд на землях державної і комунальної власності заборонять набувати права власності на них. Узаконити самобуди можна буде лише в разі викупу земельної ділянки, на якій цю будівлю звели. Ці нововведення описані в законопроєкті, який розробили в Держгеокадастрі. Документ оприлюднили на офіційному сайті для обговорення. Усе побудоване на земельній ділянці має належати винятково власнику ділянки.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує приватний будинок в Україні: порівняння цін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути