середа, 11 грудня 2019 17:44

Скільки грошей виділили на дешеві кредити для бізнесу

Скільки грошей виділили на дешеві кредити для бізнесу
У бюджеті 2020-го заклали 5 млрд грн на кредити малому бізнесу. Фото: Depositphotos

На кредити для малого бізнесу з державного бюджету 2020 виділять мінімум 5 млрд грн. Бюджет на наступний рік вже підписав президент.

"З Нацбанком спільно знайшли можливість забезпечити Україно-німецький фонд як інструмент джерелами фінансування. Тому на початок року буде достатньо коштів, щоб усі бажаючі, які відповідають критеріям цієї програми, отримали гроші. Сума протягом року, можливо, буде змінюватися. Поки це 5 мільярдів гривень", - повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, передає "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям пообіцяли дешеві кредити на землю

За його словами, сума залежатиме від кількості заявок.

Підприємцям видаватимуть кредити до 1,5 млн грн на 5 років під 5% річних, якщо передбачається виручка до 25 млн грн і створюються мінімум два робочих місця. Кредити під 7% річних пропонуватимуть для бізнесу з виручкою до 25 млн грн, який не створює нових робочих місць. Водночас за кожного нового працівника ставка буде знижена на 0,5%. Під 9% річних обіцяють кредити бізнесу з виручкою до 50 млн грн. Підприємець має інвестувати 20% власних коштів від усіх витрат.

Програми з підтримки малого і середнього підприємництва передбачають доступне кредитування під 5-9% річних. Мають запрацювати з 1 лютого 2020-го.

Зараз ви читаєте новину «Скільки грошей виділили на дешеві кредити для бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути