пʼятниця, 09 листопада 2018 16:43

Скільки грошей недорахувався держбюджет від початку року

Скільки грошей недорахувався держбюджет від початку року
Держбюджет у січні-жовтні 2018 року виконали з дефіцитом 4,8 млрд грн. Це у межах запланованого граничного річного рівня. Фото: Журнал "Бізнес"

У січні-жовтні 2018-го доходи держбюджету зросли до 747,4 млрд грн. Це на 15,4% більше порівняно з аналогічним періодом 2017-го.

За 10 місяців збільшилися надходження від ПДВ із ввезених та вироблених товарів, податку на прибуток підприємств і з доходів фізосіб, акцизного податку. Основними причинами недовиконання надходжень у сумі 2,4 млрд грн стало недоотримання дивідендів, нарахованих на акції, акцизного податку, коштів, які перераховуються Нацбанком і надходжень від продажу конфіскату, повідомили у прес-службі Міністерства фінансів.

За звітний період на 16,3% зросли видатки держбюджету порівняно з минулим роком. Становили 751,8 млрд грн. Щоправда, витрати на обслуговування державного боргу зменшилися на 8,3% порівняно з минулорічними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спрогнозували, як знецінюватиметься гривня

Державний бюджет у січні-жовтні 2018-го виконали з дефіцитом 4,8 млрд грн проти затвердженого у законі про держбюджет граничного рівня у сумі 80,6 млрд грн. Тобто дефіцит утримується у межах запланованого граничного річного рівня.

За січень-жовтень 2018-го зовнішніх запозичень для фінансування дефіциту бюджету здійснили на суму 19,4 млрд грн. Це становить $725 млн.

18 жовтня Верховна Рада ухвалила у першому читанні проект державного бюджету на 2019 рік. Його підтримали 240 народних депутатів. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сподівається, що документ у другому читанні ухвалять до 1 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Скільки грошей недорахувався держбюджет від початку року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути