пʼятниця, 17 квітня 2020 11:04

Скільки економіці коштує кожен місяць карантину

Скільки економіці коштує кожен місяць карантину
Нацбанк може збільшити випуск грошей. Про це свідчить урядовий прогноз інфляції на рівні 11%. Фото: pixabay.com

Цьогоріч реальний валовий внутрішній продукт України ризикує знизитися на 4,5%. Це за умови, якщо карантин відмінять після травневих свят.

"Базовий сценарій - мінус 4,5%, кожен наступний місяць карантину ще мінус 2,5 процентних пункти. Якщо карантин продовжать до середини червня, то ВВП впаде на 7%", - говорить аналітик Олександр Паращій, передає "Інтерфакс-Україна".

Середній курс валют становитиме 27,5 грн/дол. за рахунок покращення зовнішньоторговельного балансу країни і грошових переказів від заробітчан.

"Цьогоріч перекази від заробітчан будуть меншими. Багато з них повернулися додому. Торік переказали близько $12 млрд", - наголосив Паращій.

За його словами, Нацбанк може збільшити випуск грошей. Про це свідчить урядовий прогноз інфляції на рівні 11%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Україну очікує рекордне падіння економіки

"Джерело фінансування близько 150 млрд грн дефіциту держбюджету залишається невизначеним. Держава спробує уникнути емісійного фінансування, можливо, вийде на ринок євробондів восени за поліпшення кон'юнктури", - пояснив аналітик.

Додав, що 2020-го від МВФ та інших кредиторів Україна може отримати $7 млрд. Виплати за зовнішнім боргом становлять $4,3 млрд.

13 квітня Верховна Рада ухвалила пропоновані урядом зміни до державного бюджету-2020. Доходи зменшили на 119,7 млрд грн - на 11%, порівняно з тим, що очікували отримати. Видатки зростуть на 82,4 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Скільки економіці коштує кожен місяць карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути