пʼятниця, 18 січня 2019 14:23

"Північний потік-2": що може зупинити будівництво російського газопроводу

"Північний потік-2": що може зупинити будівництво російського газопроводу
Україна, Польща, Угорщина, Молдова, Румунія, Чехія, Словаччина, Латвія, Литва та Естонія вважає "Північний потік – 2" загрозою для енергетичної безпеки Європи. Фото: narodna-pravda.ua

Європарламент може зупинити будівництво другої нитки газопроводу "Турецький потік" і "Північний потік-2". Це можливо зробити під час головування Румунії.

"Якщо Європейський парламент зможе проголосувати про застосування директиви для морських газопроводів, то є велика ймовірність, що не буде ні другої нитки "Турецького потоку", ні "Північного потоку-2", - заявив голова правління НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв під час прес-конференції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побудували більше чверті газопроводу в обхід України

За його словами, Нафтогаз сподівається, що Румунія, яка зараз головує у Європарламенті, винесе це питання. Адже парламентарі схиляються до того, що "Північний потік-2" є ексклюзивним інтересом Німеччини і навряд чи інтересом інших країн ЄС.

"Північний потік-2" – другий газопровід, який повинен зв'язати Росію з Німеччиною по дну Балтійського моря. Протяжність маршруту – понад 1200 км, потужність нового трубопроводу складе 55 млрд м3 газу в рік. Вартість проекту – €9,5 млрд. Його навпіл фінансують російський Газпром і 5 європейських компаній."Північний потік-2" введуть в експлуатацію до кінця 2019-го.

Влада України, Польщі, Угорщини, Молдови, Румунії, Чехії, Словаччини, Латвії, Литви та Естонії вважає "Північний потік – 2" загрозою для енергетичної безпеки Європи. Проти його будівництва також виступають США. 11 грудня стало відомо, що у Конгресі США прийняли резолюцію проти "Північного потоку-2". 12 грудня Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій критикує будівництво газопроводу.

Зараз ви читаєте новину «"Північний потік-2": що може зупинити будівництво російського газопроводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути