середа, 12 червня 2013 14:07

Сергій Арбузов: Капітальні інвестиції у сільське господарство збільшилися на 10%

Сергій Арбузов: Капітальні інвестиції у сільське господарство збільшилися на 10%

Іноземні інвестори вкладають все більше фінансів в аграрний сектор України. Так, з січня по березень капітальні інвестиції у сільське господарство становили 2,5 мільярда гривень. А це на 10% більше, ніж за аналогічний період попереднього року. Вже традиційно найбільш привабливими галузями для інвесторів є харчова промисловість, біоенергетика та рослинництво. А основними інвесторами в АПК залишаються європейські країни. Про це напередодні проведення першої Міжнародної бізнес-конференції "ABC: Ukraine & Partners", організованої за ініціативи Уряду, повідомив Перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов.

"Динаміка обсягів інвестицій у сільське господарство в період з 2000 року, коли вони були найменші, до 2012 року, свідчить про високі щорічні темпи їх зростання. І Уряд працює над тим, щоб вони постійно збільшувалися. Для цього ми створюємо прозорі умови для інвесторів та поглиблюємо державно-приватне партнерство", ? зазначив урядовець.

Сергій Арбузов також наголосив, що харчова промисловість, біоенергетика та рослинництво традиційно демонструють високий рейтинг інвестиційної привабливості.

Інвестори зацікавлені вкладати кошти у ті галузі сільського господарства, де є високий рівень прибутковості підприємств, експортоспроможність, високі темпи зростання масштабів виробництва, а також кращі умови ліквідності інвестицій", ? наголосив Перший віце-прем'єр-міністр.

Сергій Арбузов також повідомив, що найбільшими інвесторами у сільське господарство України залишаються європейські країни.

Нагадаємо, I Міжнародна бізнес-конференція "ABC: Ukraine & Partners" відбудеться 13-14 червня 2013 р. на столичному НСК "Олімпійський". Однією із тем зустрічі бізнесу та влади стане панельна дискусія "Інвестиції в аграрну галузь України. Нагодуємо світ разом". Участь у ній планує взяти Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Арбузов: Капітальні інвестиції у сільське господарство збільшилися на 10%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути