Ексклюзиви
понеділок, 21 жовтня 2019 08:46

Шанс є: міністр економрозвитку розповів про підсумки переговорів у США

Шанс є: міністр економрозвитку розповів про підсумки переговорів у США
Україна має шанс здійснили економічний прорив. Для цього потрібно завершити розпочаті реформи. Фото - Обозреватель

Україна має шанс здійснили економічний прорив.

Але для цього їй потрібно виконати чимало "домашнього завдання", каже міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов. Він та ще кілька українських високопосадовців повернулися зі Сполучених Штатів, де взяли участь у щорічних зборах Міжнародного валютного фонду, мали чимало зустрічей із інвесторами та фінансовими партнерами України.

"Ми на межі економічного прориву. Це відчувалося в усіх зустрічах у США. Люди, бізнес, інвестори, чиновники з цікавістю дивляться на Україну, і всі визнають спроможність нової влади змінити країну. Очікування високі, але всі хочуть трохи придивитись і точно переконатись", - написав він у Facebook.

Міністр виділив чотири питання, які цікавлять людей та бізнес закордоном і які слід вирішити Україні задля успішного економічного розвитку:

1. Наскільки самостійно новий уряд приймає рішення і чи немає тіньового уряду, який вступає в гру в критичні моменти.

2. Чи відбудеться судова реформа та реформа правоохоронних органів і чи не залишаться вони підконтрольні новій владі та спеціальним інтересам, як відбувалось завжди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Проходять швидше, ніж раніше" - Маркарова прокоментувала хід переговорів з МВФ

3. Наскільки серйозно нова влада збирається боротись з власниками банків, які завдали збитків платникам податків та клієнтам банків.

4. Чи однакові правила гри для всіх. Включно з питанням, чи відбудеться демонополізація і деолігархізація України, і чи всі олігархи будуть грати за однаковими правилами.

"Я завірив всіх у позитивних відповідях на ці чотири питання. Але люди хочуть почекати і переконатись, що це справді так. Якщо ми переконаємо світ, то Україна почне швидко розвиватись, нас заллють інвестиціями, а ми нарешті станемо успішним. Шанс такий у нас є", - переконаний Милованов.

16 жовтня делегація українських міністрів і представників Нацбанку вирушила до США для продовження переговорів із МВФ. Обговорювали програму, яка, за сподіваннями та оцінками з нашого боку, повинна початися вже цьогоріч.

Зараз ви читаєте новину «Шанс є: міністр економрозвитку розповів про підсумки переговорів у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути