пʼятниця, 18 жовтня 2019 08:08

"Проходять швидше, ніж раніше" - Маркарова прокоментувала хід переговорів з МВФ

"Проходять швидше, ніж раніше" - Маркарова прокоментувала хід переговорів з МВФ
Делегація українських міністрів і представників Нацбанку вирушила до США для продовження переговорів із МВФ. Фото - Цензор.НЕТ

Переговори з Міжнародним валютним фондом у США проходять швидше, ніж у попередні роки. Про це повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова.

У той же час, вона зазначила, що питання ПриватБанку є дуже складним під час зустрічей із МВФ, передає ТСН.

"ПриватБанк - дуже складне питання. Нічого не змінилося: є юридична стратегія, якої ми дотримуємося, є 155 млрд грн, які держава інвестувала в цей банк, тому питання банківської системи залишається без змін. І питання отримання грошових коштів назад, не тільки ПриватБанку, але й інших банків, і проблемних кредитів, у тому числі державних банків", - заявила Маркарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіка України зростатиме швидше - МВФ

За її словами, всі умови, які озвучує МВФ, були очікуваними й, так чи інакше, передбачались у попередніх програмах із Фондом. Ключовими умовами нової програми назвала збереження в Україні макроекономічної стабільності та прискорення економічного зростання.

16 жовтня делегація українських міністрів і представників Нацбанку вирушила до США для продовження переговорів із МВФ. Обговорюватимуть програму, яка, за сподіваннями та оцінками з нашого боку, повинна початися вже цьогоріч.

Зараз ви читаєте новину «"Проходять швидше, ніж раніше" - Маркарова прокоментувала хід переговорів з МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути