неділя, 23 вересня 2018 20:48

Санкції в дії: російські банки опинилися під загрозою

Санкції в дії: російські банки опинилися під загрозою
Росіяни почали масово забирати валюту з банків. Фото: Вzns

Скоро в РФ можуть виникнути серйозні фінансові проблеми, адже росіяни почали масово забирати з банків свої валютні заощадження.

Паніку серед вкладників викликали санкції Заходу. Про це пише видання "Московський комсомолець".

"Мінус $ 1,5 млрд - тільки за серпень. Далі, як кажуть, більше. Причиною тому стали численні заяви наших високопосадовців про те, що вони, мовляв, не бояться можливого відключення наших державних банків від доларових розрахунків, якими погрожують листопадові санкції, анонсовані Вашингтоном", - йдеться у публікації.

Автор статті вважає, що російське фінансове керівництво своїми заявами посилає сигнал Заходу про те, що не боїться санкцій. Однак на слова відреагували вкладники, на рахунках яких сукупно знаходиться $ 87 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія шантажує Європу - дипломат

"З усіх фінансових керівників тільки глава ЦБ Ельвіра Набіулліна не втомлюється повторювати, що вкладам російських громадян в будь-якій валюті нічого не загрожує", - йдеться в матеріалі.

Як зазначають експерти, такий масштабний відтік приватних валютних вкладів призведе до поступового ослаблення рубля і девальвації російської національної валюти.

27 серпня США запровадили перший етап санкцій проти Росії через застосування хімічної зброї у Великій Британії. Зокрема, санкції об­межують доступ РФ до товарів і технологій, пов'язаних із національною безпекою Сполучених Штатів.

Зараз ви читаєте новину «Санкції в дії: російські банки опинилися під загрозою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути