вівторок, 19 липня 2016 16:20

Саакашвілі хоче заволодіти Одеським припортовим заводом - експерт

Саакашвілі хоче заволодіти Одеським припортовим заводом - експерт

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі зацікавлений взяти під контроль Одеський припортовий завод (ОПЗ).

Таку думку висловив політолог Віктор Небоженко, передає РБК-Україна

"З одного боку, Саакашвілі хоче створити в Україні свою партію на персональному бренді, а з іншого, хоче трохи заробити. Але в політиці він зіткнувся з жадібністю і амбітністю наших молодих політиків, таких як Лещенко та Найєм, які не хочуть бігати на побігеньках у Саакашвілі", - заявив він.

"Час іде. Звідси його метання. Він пересварився з усіма, але його популізм не приносить результатів навіть для Одеської області", - додав політолог.

У той же час, за його словами, Саакашвілі повинен допомагати своїм політичним соратникам у боротьбі за владу в Грузії, "проте в даний момент його більше цікавлять бізнес-перспективи, як, приміром, - заволодіти Одеським припортовим заводом".

"Тому Саакашвілі розвів запеклу боротьбу з керівництвом ОПЗ. Чому саме завод? Тому що це підприємство є перлиною державної власності на півдні України, а на схід Саакашвілі боїться лізти, бо там панують Ахметов і Коломойський", - заявив Небоженко.

Він також зазначив, що за час свого перебування в Одеській області Саакашвілі "пробував зробити багато речей, але він так і не впорався з міськрадою імені Труханова, не впорався з одеською митницею".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилось відео перемовин Саакашвілі з російським олігархом щодо Одеського припортового

"У Саакашвілі всі кругом винні, крім нього самого. Але зараз він з новою силою взявся за нову мету - Одеський припортовий завод. Перший, хто відчув на собі його важку руку і стилістику політичної боротьби, це дирекція заводу", - сказав політолог.

При цьому Небоженко заявив, що Саакашвілі "кинувся опановувати ОПЗ, використовуючи свої зв'язки в центральних органах влади, в Генпрокуратурі, прокуратурі Одеської та, що пікантно, в новій організації НАБУ, де теж виявилися свої помічники-грузини".

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі хоче заволодіти Одеським припортовим заводом - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути