вівторок, 18 листопада 2014 18:06

Рубль іде у вільне плавання - "цар" дозволив

Рубль іде у вільне плавання - "цар" дозволив
Фото: newstime.me

Президент Російської Федерації Володимир Путін підтримав рішення Центрального Банку Росії відпустити рубль у вільне плавання. Про це повідомив "Інтерфакс" у вівторок, 18 листопада.

"Коли виникають такі ситуації, які склалися зараз на ринку сировини, від якого ми отримуємо основні доходи до бюджету, це відразу ж впливає на курс, тисне його на пониження", - заявив Путін на засіданні "Форуму дій".

На думку Путіна, спекулянти скуповують валюту, коли регулятор заявляє про коридор, який він буде тримати. Після цього вони штовхають на ринку курс вверх. І саме з цієї причини Центробанк прийняв правильне рішення.

Фактично Центробанк відпустив рубль у вільне плавання 10 листопада. Тоді регулятор скасував коридор бівалютного кошика. Також він скасував регулярні валютні інтервенції. При цьому глава Центрального Банку РФ Ельвіра Набіулліна заявила, що регулятор буде здійснювати валютні інтервенції "в будь-який момент і в тих обсягах, які необхідні для того, щоб збити ажіотажний, спекулятивний попит".

Нагадаємо, раніше сьогодні пані Набіулліна заявила, що управляти курсом валют у Росії за нинішніх економічних умов неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Рубль іде у вільне плавання - "цар" дозволив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути