понеділок, 16 травня 2016 13:15

Розенко розповів, кому з переселенців відновили виплати

Розенко розповів, кому з переселенців відновили виплати

80 тис. переселенцям, які підтвердили проживання на підконтрольних Києву територіях, відновили виплати, заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко. Раніше призупинили виплати вимушеним переселенцям, які фактично проживають на територіях, непідконтрольних українській владі.

Про це пише Сегодня.

"Від початку року СБУ передала близько 450 тисяч справ, де поставили під сумнів проживання людей на території, підконтрольній українській владі. А в нас чітко зафіксовано, що факт переїзду назад на окуповану територію є підставою для припинення всіх соціальних виплат, зокрема пенсій ", - пояснив Розенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенцям і учасникам АТО дадуть кредит на житло в селі

Віце-прем'єр-міністр сказав, що списки формували на основі декількох баз відомств, могли бути й помилки. І ті люди, яким припинили нараховувати соцвиплати чи пенсії, мають звернутися до управління Пенсійного фонду чи соцзахисту для відновлення виплат.

"Майже через три місяці з початку цієї роботи з 450 тисяч людей щодо відновлення виплат звернулися близько 80 тисяч осіб. Ажіотажу в управліннях Пенсійного фонду на сході України немає. Це означає, що значна частина людей, які потрапили до списків СБУ, справді проживають на непідконтрольній Україні території. Виплати їм припинили цілком мотивовано. Це дозволяє не допустити перетікання коштів на окуповану територію, щоб ці гроші не допомагали фінансувати тероризм", - сказав Розенко.

Нагадаємо, Міністерство фінансів продовжує перевіряти одержувачів соціальної допомоги в Україні. Перевірити повинні близько 25 млн осіб.

Зараз ви читаєте новину «Розенко розповів, кому з переселенців відновили виплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути