Ексклюзиви
середа, 25 травня 2011 14:42

Росіяни про українську газову "трубу": "Ми приречені на співробітництво"

Росіяни про українську газову "трубу": "Ми приречені на співробітництво"

Транзит російського газу територією України буде переважати після завершення будівництва "Північного" і "Південного потоків".

Про це під час другого економічного форуму регіонів України і Уральського федерального округу заявив заступник голови Держдуми, президент Російського газового товариства Валерій Язєв.

"Наші газові галузі єдині ще з часів СРСР... Україна є найбільшим транзитером російського газу. За проектною документацією вона може постачати 142 млрд куб. м газу на рік... Тому ми приречені на взаємне співробітництво. І навіть коли ми закінчимо будівництво "Норд стрім" і "Південний потік", і вони будуть побудовані, український транзит буде все одно превалювати", - заявив він.

Нагадаємо, 13 травня Язєв заявив, що можливий перерозподіл поставок газу в Європу з українським напрямку.

"Якийсь перерозподіл буде, адже північні родовища (ресурси яких будуть заповнювати "Північний потік". - ред.) - це зараз найкороткий шлях (для російського газу. - ред.) у Європу - через Балтику до Німеччини", - сказав він.

Зазначимо, що Європейський банк реконструкції і розвитку висловив бажання взяти участь у модернізації української системи транспортування і розподілу природного газу (ГТС).

Умова - українські органи влади повинні виконувати всебічну і реалістичну програму реформ, яка буде включати реструктуризацію НАК "Нафтогаз Україна".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни про українську газову "трубу": "Ми приречені на співробітництво"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути