середа, 22 березня 2017 13:16

Росія заборонила українські платіжні системи

Росія заборонила українські платіжні системи
Росія заборонила українські платіжні системи на своїй території

Держдума Росії прийняла закон, який забороняє використання на її території іноземних платіжних систем, зокрема українських. При порушенні обмеження Центральний банк РФ стягне з особи штраф у розмірі платежу.

Нововведення стосується всіх держав, які заборонили діяльність російських платіжних систем на своїх територіях. Тепер транскордонний переказ з Росії можна здійснити тільки за допомогою оператора, який контролюють російські юридичні особи. Ці правила поширюватимуться на перекази без відкриття банківського рахунку, пише Інтерфакс-Росія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сбербанку заявили, що не йтимуть з України

Центробанк Росії розміщуватиме на своєму сайті інформацію про введення іноземними державами заборон щодо російських платіжних систем.

Закон має назву "Про внесення зміни до закону "Про національну платіжну систему". Набуде чинності через 30 днів від моменту офіційного опублікування. Норми закону діятимуть щодо вже введених іноземними державами заборон зареєстрованих у РФ платіжних систем.

У жовтні 2016 року Україна заборонила діяльність низки російських платіжних систем, зокрема "Золотої Корони" і "Юністріму".

Зараз ви читаєте новину «Росія заборонила українські платіжні системи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути