Ексклюзиви
середа, 20 липня 2011 19:53

Росія хоче повністю газовий сектор або всю ГТС - експерт

Росія хоче повністю газовий сектор або всю ГТС - експерт

Найближчим часом РФ навряд чи приєднається до модернізації української газотранспортної системи. Таку думку УНН висловив незалежний енергетичний експерт Володимир Саприкін, коментуючи початок модернізації "Уренгой-Помари-Ужгород".

"На мою думку, поки що Росія вичікує і вона хоче все: або увесь газовий сектор, або всю ГТС. Вона не бажає третього учасника... Найближчим часом Росія навряд чи приєднається до модернізації", - сказав експерт.

Також експерт відповів на уточнююче запитання, наскільки важливим є початок модернізації газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород".

"Це, дійсно, важливо і ми бачимо, що ЄС приймає участь і таким чином він підтримує Україну в тому, що Україна збереже більшу частину обсягів транзитного газу. Тобто це значною мірою і політичний крок. Значить, Європейський союз розраховує, що газ буде постачатися через Україну і він у цьому впевнений", - зауважив Саприкін.

Нагадаємо, 19 липня стартувала реалізація проекту "Модернізація та реконструкція магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород". До проекту долучилися Європейський банк реконструкції та розвитку та Європейський інвестиційний банк.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче повністю газовий сектор або всю ГТС - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути