пʼятниця, 04 грудня 2015 09:48

Росія готується до турецьких контрсанкцій - ЗМІ

Росія готується до турецьких контрсанкцій - ЗМІ
Фото: unian.ua

Влада РФ прораховує потенційний ефект від турецьких контрсанкций, про можливість введення яких в середу повідомив прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу.

Виступаючи перед бізнесом Давутоглу заявив, що Анкара розробила і готова запровадити заходи компенсації збитку від оголошених РФ економічних санкцій, пише "Комерсант".

При цьому турецький прем'єр не пояснив, про які саме заходи йдеться.

За словами джерел видання, Мінпромторг почав прораховувати ризики ще до заяв турецької сторони. На цьому тижні міністерство рекомендувало "проаналізувати можливість переорієнтації постачань автокомпонентів від турецьких постачальників" і цікавилося термінами, в які це можна зробити.

Мінпромторг запропонував автоконцернам, що працюють в РФ, відмовитися від турецьких комплектуючих, щоб "хеджувати ризики" припинення їх поставок.

Читайте також: Туреччина відповість Росії на економічні санкції

За даними джерел, галузь негативно відреагувала на рекомендацію Мінпромторгу. Компанії збирають доказову базу, яка пояснює, що цього робити не можна.

Російська влада поки не планує вводити заборону на поставки промтоварів з Туреччини, Мінпромторгу доручено опрацювати перелік обмежень по товарах, "який при необхідності може бути введений в дію".

Водночас виробники зерна, що експортують продукцію в Туреччину, набагато серйозніше розглядають ризики втрати контрактів. За даними джерела, низка учасників ринку призупинила підписання контрактів з Туреччиною на експорт зерна. За його словами, зараз вивозять зерно за грудневими контрактами, але на січень поки не укладаються нові.

Трейдери почали закладати ризики у вартість зерна. Від цього в першу чергу страждають російські виробники, змушені продавати своє зерно за нижчими цінами. За останній тиждень вартість тонни пшениці впала до 165 дол. зі 176 дол.

Нагадаємо, що 28 листопада російський президент Володимир Путін підписав указ про введення санкцій проти Туреччини.

Зараз ви читаєте новину «Росія готується до турецьких контрсанкцій - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути