середа, 02 грудня 2015 11:01

Туреччина відповість Росії на економічні санкції

Туреччина відповість Росії на економічні санкції
Фото: dt.ua

Уряд Туреччини зараз пропрацює питання про реакцію на введені Росією санкції. Про це повідомив президент Туреччини Тайіп Ердоган, інформує ТАСС. За його словами, уряд проведе "консультації зі збройними силами та усіма іншими відомствами".

Щодо питання про росіян, які проживають в Туреччині, Ердоган вказав, що вони мають права і підкоряються законам, "не поважати які Туреччина не може".

"Туреччина не стане, керуючись емоціями, наприклад, видворяти тих, хто приїхав сюди з Росії, купив квартиру та оселився", - сказав він.

Ердоган також вважає, що країна "не пропаде" у разі припинення поставок газу з Росії.

"Ви знаєте, ми не все життя користуємося природним газом - відомо, коли ми його для себе відкрили. Ця нація звикла до страждань. І мова не йде про те, що ми пропадемо без російського газу, - сказав він. - Я вже говорив, що крім Росії ми купуємо газ у багатьох країн. З Божою допомогою ми подолаємо проблеми".

Раніше Ердоган заявив, що Туреччина після інциденту з російським Су-24 робила зусилля для того, щоб не допустити розриву відносин із Росією. У той же час російська влада повідомила про перші заходи щодо заборони імпорту турецьких товарів. Заступник глави російського уряду Аркадій Дворкович заявив, що заборона на ввезення сільськогосподарської продукції з Туреччини торкнеться тільки овочів і фруктів, а промтоварів санкції поки не торкнуться.

28 листопада російський президент Володимир Путін підписав указ про введення санкцій проти Туреччини.

Нагадаємо, що відносини між Росією і Туреччиною різко погіршилися після того, як турецькі ВПС 24 листопада збили російський бомбардувальник Су-24 на кордоні з Сирією.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина відповість Росії на економічні санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути