середа, 21 серпня 2013 10:35

Російська митниця досі прискіпливо "трусить" українські фури

Російська митниця досі прискіпливо "трусить" українські фури
Митниця РФ працює у режимі посиленого контролю українських товарів. Фото: cargofon.ru

На російсько-українському кордоні Білгородська митниця продовжує роботу із застосуванням додаткових процедур контролю щодо українських товарів.

Про це повідомив начальник митниці генерал-майор митної служби Анатолій Ушаков.

"Вказівок про скасування режиму поки не надходило", - сказав він.

Він заявив, що в рамках митного кодексу РФ введені додаткові процедури контролю, щоб виключити можливі ризики. До них, зокрема, належить можливість "невідповідності вантажів, які перебувають в автомобілі або в вагонах, пред'явленим документам". Митники перевіряють вагу пред'явленого до перетину кордону товару.

За його словами, посилений контроль і поза пунктами перетину кордону. Посилення системи управління ризиками на російському кордоні "трохи пригальмувало вантажопотік через кордон". У результаті вжитих заходів щодня кордон перетинають вдвічі менше машин - за минулу добу пройшло 66.

Ушаков додав, що зняття додаткових процедур не призведе до повного скасування контролю, така робота "буде тривати, але товари українських підприємств будуть перетинати російську митницю в штатному режимі". Для врегулювання і недопущення проблемних ситуацій буде активізований обмін інформацією між митними органами двох країн, вироблені спільні підходи, особливо в тих випадках, коли зачіпаються інтереси українських і російських компаній.

Нагадаємо, вчора Міністерство доходів і зборів України заявило, що досягнуто угоду, згідно з якою РФ не буде застосовувати додаткові процедури митного контролю українських товарів.

Зараз ви читаєте новину «Російська митниця досі прискіпливо "трусить" українські фури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути