середа, 08 серпня 2018 23:45

Росію давлять санкціями через "справу Скрипалів"

Росію давлять санкціями через "справу Скрипалів"
США ввели нові санкції проти Росії. Фото: Кореспондент

Держдепартамент США введе санкції відносно Росії через використання нервово-паралітичної отруйної речовини в британському місті Солсбері, в результаті чого постраждали колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

Відповідно до закону 1991 року застосування будь-якою країною біологічної та хімічної зброї тягне обмежувальні заходи з боку США, повідомляє Reuters.

Представник Держдепартаменту Хізер Нойерт уточнила, що було встановлено, що Росія "використовувала хімічну або біологічну зброю, порушуючи міжнародне право, або використовувала смертельну хімічну або біологічну зброю проти своїх власних громадян". Тим самим вона порушила міжнародне право.

За словами Хізер Нойерт, нові обмеження наберуть чинності приблизно 22 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найгірший сценарій для Росії - спрогнозували наслідки нових санкцій

Колишній розвідник ГРУ Сергій Скрипаль, засуджений в Росії за шпигунство і отримав притулок у Великобританії, а також дочка Юлія були отруєні хімічною речовиною "Новачок" 4 березня в британському місті Солсбері. Лондон звинуватив Росію у використанні хімічної зброї на своїй території і вислав з Великобританії кілька десятків російських дипломатів, що призвело до найбільшого з часів холодної війни дипломатичного скандалу між країнами.

Зараз ви читаєте новину «Росію давлять санкціями через "справу Скрипалів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути