Ексклюзиви
середа, 25 січня 2023 08:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни лишили жителів окупованих територій без копійки

Росіяни лишили жителів окупованих територій без копійки
Окупанти Запоріжжя перестали виплачувати соцдопомогу. Фото: armyinform.com.ua

Російські загарбники припинили соцвиплати на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Рішення пояснюють нестачею рублів. Ситуацію обіцяють виправити, але терміни не кажуть, повідомляє Центр національного спротиву.

За їхніми даними, виплат немає в Мелітополі, Бердянську та Токмаку. При цьому гроші з боку України прийшли вчасно. Однак росіяни наразі намагаються заборонити обіг гривні. Влаштовують рейди, щоб не давати можливості людям придбати щось за гривню.

"Виходить ситуація, що росіяни позбавили людей роботи, не виплачують гроші й забороняють користуватись гривнею", - заявили в ЦНС.

Наприкінці 2022 року загарбники запустили на тимчасово окупованих територіях "центри зайнятості", але стати на облік там можна лише з паспортом РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни хочуть відправляти на війну депортованих українців

"Однак навіть отримавши російську макулатуру, як бачимо, грошей від РФ не дочекаєшся. Краще не співпрацювати з ворогом та ігнорувати ініціативи загарбників.", - додали в ЦНС.

Російські окупанти планують протягом 10 років русифікувати населення окупованих територій України. Вже навіть розробили відповідну програму. Напередодні окупанти провели опитування щодо настроїв серед молоді, яке виявило, що молодь півдня не підтримує Росію. Тому вони вирішили активізувати роботу з українськими дітьми. Ключову роль в цьому мають стати мілітарні об'єднання по типу гітлер'югенду в часи нацистської Німеччини. Зокрема на ТОТ вже прибув заступник начштабу юнармії Віктор Кауров, який провів зустріч з гауляйтерами.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни лишили жителів окупованих територій без копійки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути