середа, 15 травня 2019 11:57

Росія заплатить Україні за очищення нафтопроводу

Росія заплатить Україні за очищення нафтопроводу
Біля портів ЄС стоять щонайменше 10 танкерів із забрудненою російською нафтою, яку ніхто не хоче приймати. Фото:images.unian.net

Одну ланку нафтопроводу "Дружба" очистили від забрудненої хлорорганічними сполуками російської нафти.

Додаткові витрати, які зробила Україна для очищення, погодилася компенсувати Росія, повідомила прес-служба Укртранснафти.

На переговорах між українськими, російськими, угорськими та словацькими нафтовими компаніями домовилися, що Росія компенсує витрати на очищення нафтопроводу "Дружба" та відновлення транзиту нафти. Для цього укладуть додаткову угоду, у якій визначать порядок і терміни відшкодування видатків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко розповів про брудну нафту з Росії

Очищення нафтопроводу буде відбуватися шляхом прокачування зіпсованої нафти з України в Словаччину та Угорщину, де надалі її вивільнятимуть із нафтопроводу. Цей процес, за розрахунками Укртранснафти, може зайняти 4-6 місяців.

Біля портів ЄС стоять щонайменше 10 танкерів із забрудненою російською нафтою, яку ніхто не хоче приймати. У Міненерго РФ заявляли, що планують остаточно відновити постачання незабрудненої нафти до кінця травня.

У Росії затримали 4 осіб у кримінальній справі про забруднення нафти у трубопроводі "Дружба"."Джерело забруднення - вузол обліку "Лопатин" у Самарській області.

Зараз ви читаєте новину «Росія заплатить Україні за очищення нафтопроводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути