пʼятниця, 21 серпня 2015 13:34

Росія введе ембарго на весь агроекспорт України

Росія введе ембарго на весь агроекспорт України

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк прогнозує введення Росією повного ембарго на український агроекспорт з 2016 року через дію угоди про зону вільної торгівлі України з Європейським Союзом.

Про це він сказав на брифінгу після наради з зернотрейдерами в Переяслав-Хмельницькому в п'ятницю.

"Вони ж (РФ - ред.) хочуть (ввести ембарго на експорт агропродукції - ред.) після набрання повної чинності угоди про зону вільної торгівлі (з ЄС - ред.) з 1 січня наступного року... Я так розумію, що вони повністю перекриють нам ринок, тому, коли дійде до нуля - будемо продовжувати шукати нові ринки і збільшувати обсяги (експорту - ред.) продукції ", - сказав прем'єр.

Як повідомлялося, прем'єр РФ Дмитро Медведєв заявив, що в Москві не бачать передумов для того, щоб домовитися до кінця поточного року з Україною і ЄС з питань, пов'язаних зі вступом в силу економічної частини Угоди про асоціацію України з Євросоюзом.

За його словами, заборона на ввезення сільгосппродукції набуде чинності тільки у випадку застосування урядом України економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Росія введе ембарго на весь агроекспорт України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути