Ексклюзиви
четвер, 13 серпня 2015 13:58

Росія висунула Україні антиєвропейський економічний ультиматум

Росія висунула Україні антиєвропейський економічний ультиматум
Фото: zn.ua

Російська Федерація внесла Україну до переліку країн, на які поширюється продовольче ембарго. Санкції проти Києва наберуть чинності, коли Україна  застосує економічну частину угоди про асоціацію з ЄС.

Розпорядження про розширення переліку країн, які підпадають під російські контрсанкції, підписав прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, передає "ТАСС".

"Тепер до держав Європейського Союзу, Австралії, Канади, Норвегії та Сполучених Штатів Америки, яким у серпні торік були заборонені поставки деяких видів сільгосппродукції, додалася ціла низка країн, а саме Албанія, Чорногорія, Ісландія та Ліхтенштейн, і на особливих умовах Україна", - сказав російський прем'єр на засіданні уряду.

При цьому він нагадав, що ці держави раніше приєдналися до рішення ЄС про продовження санкцій проти Росії.

Заборона на поставки сільгосппродукції з України в Росію вступить в силу в разі застосування Києвом економічної частини угоди про асоціацію з ЄС, заявив Медведєв.

"Що стосується України: заборона на ввезення сільгосппродукції вступить в силу тільки у разі застосування урядом цієї країни економічної частини угоди про асоціацію з Євросоюзом, яку Київ уклав в червні минулого року", - сказав він.

Медведєв заявив, що Київ має до 1 січня 2016 року вирішити питання економічного регулювання.

"Після закінчення цього терміну - якщо ми не зможемо домовитися за посередництва Європейського Союзу, а ніяких ознак цього я не бачу - вступлять в силу раніше прийняті документи, які встановлюють для України звичайний режим торгівлі і ембарго на продовольство", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Росія висунула Україні антиєвропейський економічний ультиматум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути