Ексклюзиви
середа, 01 грудня 2021 11:48

Росія підвищила експортне мито на металобрухт до €100 за 1 т. Що це означає для України

Росія підвищила експортне мито на металобрухт до €100 за 1 т. Що це означає для України
фото: pixabay

Прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін підписав постанову про підвищення ставки експортного мита на брухт чорних металів із €70 до €100 за 1 т.

Нове мито починає діяти з 1 січня 2022 року й триватиме 180 днів.

На думку президента Асоціації "Укрметалургпром" Олександра Каленкова, заходи щодо посилення торгівлі металобрухтом, анонсовані у ЄС і Росії, створять несприятливі умови для роботи металургійного сектора в Україні.

"Подібні протекціоністські заходи обіцяють нові проблеми українським металургам. В умовах, коли захисних заходів вживають практично всі країни з розвиненою металургією, Україна залишається останнім відкритим ринком для Туреччини. Це створює умови для вимивання вторинної сировини з країни на користь турецьких металургів", - вважає він.

17 листопада Єврокомісія оприлюднила низку пропозицій щодо зміни правил поводження з відходами, які стосуватимуться експорту металобрухту за межі Євросоюзу.

ЄК пропонує заборонити експорт усіх відходів, зокрема й металобрухту з Євросоюзу до країн, що не входять до Організації економічного співробітництва й розвитку (ОЕСР).Також Єврокомісія залишає за собою право зупиняти експорт металобрухту, якщо немає гарантій того, що переробляння є стійким.
Євросоюз є найбільшим експортером металобрухту у світі. За підсумками 2020 року ЄС експортував 17,4 млн. т брухту чорних металів.

Зараз ви читаєте новину «Росія підвищила експортне мито на металобрухт до €100 за 1 т. Що це означає для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути