понеділок, 18 листопада 2019 15:24

Росія готова на транзит газу Україною 2020-го. Але є але

Росія готова на транзит газу Україною 2020-го. Але є але
Росія готова продовжити старий чи підписати новий контракт на транзит газу, якщо Україна відмовиться від виграшу в Стокгольмському арбітражі. Фото: Економічна правда

Росія готова продовжити старий чи укласти новий контракт на транзит газу територією України на один рік з урахуванням прогнозного попиту європейських покупців на газ у 2020-му.

Відповідний лист Газпром за підписом голови правління Олексія Міллера направив на адресу Нафтогазу, передає "Інтерфакс".

У листі йдеться, що контракт продовжать, або підпишуть новий, якщо обидві сторони відмовляться від взаємних претензій у міжнародному арбітражі і припинять усі судові розгляди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газ зі знижками: у Нафтогазі пояснили, чим маніпулює Путін

Газпром хоче, щоб скасували рішення Антимонопольного комітету України про накладення на російську компанію штрафу за порушення економічної конкуренції.

Російська компанія готова продавати газ Україні напряму. Чекає відповіді української сторони про готовність купувати ресурс.

Контракт на транзит російського газу газотранспортною системою України завершується 31 грудня 2019-го. 28 жовтня у Брюселлі провели черговий раунд газових переговорів між Україною, Росією та ЄС. Віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович зазначив, що не вдалося домовитись щодо тривалості контракту, обсягів і тарифів. За його словами, параметри, які він представив, прийнятні для українських партнерів, але росіяни на них не погоджувалися. До цього 19 вересня у Брюсселі Росія вперше погодилася на укладання угоди про транзит за європейськими правилами.

Зараз ви читаєте новину «Росія готова на транзит газу Україною 2020-го. Але є але». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути