Ексклюзиви
понеділок, 26 лютого 2024 14:32

Росія буде використовувати енергетику як зброю - британська розвідка

Росія протягом повномасштабної війни намагається використовувати енергетику як зброю.

Атаки по українській інфраструктурі спричинили масовий дефіцит електроенергії по всій країні. А президент Росії Володимир Путін використовував енергетичну політику для підриву міжнародної енергетичної безпеки, пише розвідка Великої Британії у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка попередила про повторення атак на енергетику України в осінньо-зимовий період

"Скорочуючи газові потоки до Європи, обмежуючи експорт трубопроводів і змінюючи умови оплати, Путін намагався підірвати єдність усієї Європи проти незаконної війни Росії", - йдеться у повідомленні.

Ймовірно, Москва продовжить використовувати енергетику як інструмент примусу, демонструючи зв'язки між безпекою Росії та енергетичною політикою. Дуже ймовірно, що Росія буде використовувати енергетику як зброю для досягнення глобальної економічної вигоди та політичного впливу, що означає зв'язок між енергетикою, безпекою, політичними та військовими цілями.

Автор: twitter.com/DefenceHQ
  Атаки по інфраструктурі можуть продовжуватися
Атаки по інфраструктурі можуть продовжуватися

З жовтня 2022 року Росія активно завдавала масштабних ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі країні. Україна пережила понад 10 хвиль масштабних російських обстрілів. Ворог залучав десятки ракет різних типів і дальності.

Через дефіцит потужності в енергосистемі Міненерго доводилося застосовувати відключення електроенергії споживачам. Попри непросту зиму для українців, ворог не зміг досягти своєї мети спричинити в Україні повний блекаут.

Зараз ви читаєте новину «Росія буде використовувати енергетику як зброю - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути