вівторок, 23 липня 2013 21:50

Російський "Газпром" у рейтингу найдорожчих компаній світу опустився на 57-е місце

Російський "Газпром" у рейтингу найдорожчих компаній світу опустився на 57-е місце
Фото: ru.tsn.ua

Російський "Газпром" у рейтингу "Financial Times Global 500" впав на 57-е місце з 31-го, що займав минулого року. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Падіння пов'язано зі зниженням капіталізації компанії на 30,4% до 101,4 млрд доларів", - відзначає агентство.

Критерієм відбору виступає капіталізація, яка має бути не нижча за $19,5 млрд. Газета "The Financial Times" щорічно публікує список найдорожчих компаній світу.

Окрім "Газпрому", до рейтингу входять ще сім російських компаній, і усі вони погіршили своє становище. Серед них "Роснефть", що знизилася на 2-і позиції до 81-го рядка рейтингу, "Сбербанк", що втратив 11 позицій і займає тепер 97-е місце, а також ЛУКОЙЛ (142), "Сургутнефтегаз" (231), "Норильский нікель" (277), НОВАТЭК (297) і "Уралкалий" (450).

Американська компанія Apple другий рік поспіль залишається на першому місці "FT Global 500", навіть незважаючи на падіння капіталізації на 25,6%. Друге місце займає американська нафтова структура ExxonMobil, а на третьому рядку розташовується Berkshire Hathaway - інвестиційна компанія Уоррена Баффета.

В іншому рейтингу найбільших глобальних компаній - "Fortune Global 500", який був опублікований на початку липня, "Газпром" також втратив колишні позиції і вибув з першої двадцятки, зайнявши 21-е місце проти 16-го роком раніше.

У рейтингу Fortune компанії ранжируються за величиною річного виторгу. Як пише Fortune, "Газпром" в 2012 р. знизив виручку до $153,5 млрд, що на 2,7% нижче за аналогічний показник 2011 року.

Перші три місця в рейтингу Fortune Global 500 посідають нідерландсько-британська нафтогазова компанія Royal Dutch Shell, американський рітейлер Wal-Mart і ExxonMobil.

Зараз ви читаєте новину «Російський "Газпром" у рейтингу найдорожчих компаній світу опустився на 57-е місце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути