вівторок, 14 квітня 2020 09:53

Роботу ринків знову заборонили

Роботу ринків знову заборонили
Ринки не працюватимуть по всій країні. Фото: portal.lviv.ua

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко вирішив скасувати власну постанову, яка за певних умов дозволяла роботу ринків під час карантину. Про це він заявив в ефірі "Свобода слова" на ICTV.

"Із завтрашнього дня мою постанову, яка прописувала умови, як відкриватися ринку, буде визнано такою, що втратила чинність", – сказав Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки втратила торгівля з початку карантину

За словами санітарного лікаря, дозвіл на роботу ринків було запроваджено, для того щоб українці мали доступ до дешевших, ніж у магазинах, продуктів. Проте було виявлено низку порушень та зловживань, які примусили Ляшка скасувати постанову.

"Хоча було чітко прописано, коли можна відкривати, як керівництво ринку повинно забезпечити як відвідувачів, так і працівників ринку засобами індивідуального захисту, але ми маємо шалені порушення", – стверджує санітарний лікар.

Директор продуктового ринку, якого перед тим штрафували за порушення карантину, заразився коронавірусом. Це сталося в Запорізькій області. 3 квітня йому підтвердили діагноз. У важкому стані забрали до лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Роботу ринків знову заборонили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути