Ексклюзиви
субота, 19 листопада 2022 12:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Ринок землі в Україні демонструє небувалі результати

Ринок землі в Україні демонструє небувалі результати
Ринок землі в Україні пожвавився, але ціни залишаються низькими. Фото: t.me/synegubov

Ринок землі в Україні демонструє небувалі результати. Лише за два останні тижні підписано 10% від загальної кількості угод, укладених під час повномасштабної війни.

У листопаді було укладено 3 тис. угод з купівлі-продажу, заявив голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетьманцев. Найбільший попит на землю на даний час спостерігається у Хмельницькій (продано за останні два тижні 6,2 тис. га), Вінницькій (6,1 тис. га) та Полтавській (5,9 тис. га) областях.

"В Україні з початку війни уклали понад 31 тис. угод на купівлю сільськогосподарської землі загальною площею понад 56 тис. га. Якщо до 24 лютого в Україні в середньому продавали 10 тис. га земель на тиждень, то продажі впали в 4 рази – до 2 тис. га на тиждень", ‒ ідеться у повідомленні.

Найнижчі ціни на землю фіксують у прифронтових областях: Харківській та Миколаївській, а також тимчасово окупованій Запорізькій та Херсонській областях. Угод з купівлі-продажу там зараз не відбувається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Захопилися" – на Львівщині одноповерхову хату продали за 10 млн грн

Середня вартість 1 га в Україні становить майже 37,9 тис. грн.

Найвищі ціни фіксують у:

‒ Івано-Франківській області – 91,7 тис. грн;

‒ Київській області – 77,9 тис. грн;

‒ Львівській області – 70,4 тис. грн.

З перших днів повномасштабного вторгнення під вогонь окупантів найчастіше потрапляла цивільна інфраструктура. Загарбники масовано почали бити ракетами, з артилерії та авіації по селах, містах і селищах Київщини, Сумщини, Харківщини, Миколаївщини, Чернігівщини, Запоріжжя, Донеччини, Луганщини.

Унаслідок регулярних обстрілів було зруйновано або сильно пошкоджено багато житлових будинків. Тисячі українців опинилися практично на вулиці. Велика частина з них виїжджали за кордон або перебиралися в тилові області України, де намагалися шукати тимчасове помешкання. Для багатьох з них таким житлом стали модульні містечка, які найперше були змонтовані на Львівщині й Київщині.

Зараз ви читаєте новину «Ринок землі в Україні демонструє небувалі результати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути