Ексклюзиви
четвер, 02 липня 2020 07:59

Різкий стрибок долара, проблеми з МВФ, інфляція - що думають бізнес та експерти про відставку Смолія

Різкий стрибок долара, проблеми з МВФ, інфляція - що думають бізнес та експерти про відставку Смолія
Посли країн Великої сімки заявили, что підрив незалежності НБУ може стати великим кроком назад Фото: facebook.com/NationalBankOfUkraine/

Економісти, СЕО і власники компаній відреагували на подання голови НБУ у відставку через політичний тиск стурбованістю і занепокоєнням.

Посли країн Великої сімки заявили, що підрив незалежності НБУ може стати великим кроком назад, пише Н.В.

"Незалежний Нацбанк - фундаментальне досягнення для Україны, яке зменшило корупцію, сприяло зростанню і врятувало збанкрутілий банківський сектор", - вказано на їхній офіційній сторінці у Твітері.

"Ми відкладемо нові інвестиції, так як влада діє останні п'ять місяців абсолютно протилежно тому, що інвестори, як внутрішні, так і міжнародні, очікують від них і радять їм. Це остання крапля. Можна тільки здогадуватися, які мотиви, повна некомпетентність або мотивований Росією саботаж. Найгірше, що це було зроблено під політичним тиском з самого верху. Це червона лінія для всіх інвесторів: G7, МВФ, Світовий Банк. Повна некомпетентність і обман тих, хто виділив нам $5 мільярдів за останній місяць, включаючи сьогоднішні єврооблігації", - сказав CEO інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала.

"Смолій користувався величезною повагою в ділових колах. Американська торгова палата навіть нагороджувала його за велику роботу, яку він і його команда робили. Для відставка зараз невдалий час, коли Україна очікує зниження ВВП на 8,2%. Зараз компанії стурбовані майбутньою незалежністю керівництва національного банку і продовженням програми МВФ", - зазначив президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер.

"У нинішній час - це втрата останнього острівця здорового глузду та професіоналізму", - вказав голова наглядової ради "Октава Капітал" Олександр Кардаков.

"Погано Звичайно, но тепер наше з вами завдання, щоб НБУ Очола ціннісна та фахова людина. Знаю Такі є і іх більше, ніж в інших галузях, що добре. Хоча останній трек рекорд призначення не дуже, що погано", - зазначив директор ДП "Прозорро. Продажі" Олексій Соболєв.

"Коли вчора економісти опублікувалі заяву про червоні Лінії в економіці, ніхто не думав, что їх перетнуть вже наступного дня", - написав підприємець, співзасновник платформи "Нова Країна" Валерій Пекар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відставка Смолія: посли "Великої сімки" попереджають про підрив реформ в Україні

"Відставка команди Гонтаревої/Смолія - ​​це: 1. Курс ₴/$: 30-40-50; 2. Інфляція: 20% і більше; 3. Кінець міжнародної підтримки України; 4. Посилення впливу Коломойського; 5. Зубожіння населення. Пане Володимире Зеленський, добре думай-ТЕ!", - пояснив засновник і президент інвестиційної компанії "Універ" Тарас Козак.

На заяву про відставку голови Національного Банку Якова Смолія відреагували в Офісі президента. Там зазначили, що безумовним пріоритетом залишається забезпечення незалежності Нацбанку, про що "неодноразово зазначав президент України", йдеться в нічному повідомленні пресслужби ОП.

Зараз ви читаєте новину «Різкий стрибок долара, проблеми з МВФ, інфляція - що думають бізнес та експерти про відставку Смолія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути