четвер, 23 січня 2020 21:10

Рекрутери порадили, чого краще не писати в резюме

Рекрутери порадили, чого краще не писати в резюме
У резюме не варто використовувати сухі формулювання про комунікабельність, стресостійкість, відповідальність. Фото: sobitie.com.ua

При прийомі на роботу важливо успішно пройти співбесіду з роботодавцем. До цього необхідно написати правильне резюме. Навіть дрібниця може зіпсувати перше враження про вас.

Часто пошукачі не отримують відповіді від роботодавця через неякісне резюме. Є кілька найпоширеніших помилок, яких краще уникати, пише The Point.

Неадекватний обсяг

Занадто багато тексту в резюме та детальний опис вашого життєвого досвіду свідчить про невміння виділяти головне і коротко формулювати думки. Надмірна стислість говорить про відсутність креативності у кандидата. Найкраще, щоб резюме складалося з чіткого та структурованого опису обов'язків. Його об'єм не перевищував 2-3 сторінок.

Фото

Не варто використовувати в резюме фото з пляжу, вечірок чи там, де ви не самі. З іншого боку, паспортного варіанту теж не потрібно. Знімок повинен говорити про вас як про серйозного та відповідального професіонала.

Помилки

Пошукач, який неправильно написав бажану посаду, минулі роботи чи навіть власне ім'я, навряд чи отримає дзвінок від рекрутера. Обов'язково вичитайте своє резюме. Виправте помилки.

Зайва інформація

Пошукачі додають у резюме всі можливі курси, тренінги та зайвий досвід роботи. Якщо претендуєте на посаду фінансового аналітика, не треба писати про роботу офіціантом у студенські роки чи диплом майстра манікюру. Пишіть те, що стосується вакантної посади та може бути корисним у роботі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні пенсію отримує більше людей, ніж працює - Мінсоцполітики

Недоречний стиль

Не вживайте жаргонізмів, скорочень та не перенасичуйте резюме словами іншомовного походження. Зверніть увагу на свою електронну пошту. Для пошуку роботи та іншої професійної комунікації краще завезти окрему пошту, яка буде без кумедних та недоречних імен.

Зайві слова

У резюме не варто використовувати сухі формулювання про комунікабельність, стресостійкість, відповідальність. Замість них краще написати індивідуальні навички, підкріплені результатами. Рекрутери радять видалити з резюме "швидкість у навчанні". Особливо дивно це виглядає у спеціалістів з великим досвідом роботи. Не варто акцентувати увагу на тому, що вмієте користуватися принтером чи кавомашиною.

В Україні молодь найчастіше шукає роботу у сфері маркетингу, IT, мистецтва та культури. Найменше молоді працівники віком до 22 років хочуть працювати у державних установах та некомерційних організаціях.

Зараз ви читаєте новину «Рекрутери порадили, чого краще не писати в резюме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути