субота, 26 січня 2019 15:15

Рейтинг економічних свобод: Україна посіла останнє місце в Європі

Економіку України визнали найменш вільною в Європі.

Такі дані наводить щорічний "Рейтинг економічних свобод" від Heritage Foundation, пише український економіст Володимир Компанієць у Facebook.

  Рейтинг економічних свобод: Україна посіла останнє місце в Європі
Рейтинг економічних свобод: Україна посіла останнє місце в Європі

Україна посіла 147 місце зі 180 країн в світі та останнє місце в Європі. Економіка України визнана "переважно невільною". Попереду нас економіки Гамбії, Камеруну, Єгипту, Гаїті та Лесото. Очолюють рейтинг: Гонконг, Сінгапур, Нова Зеландія, Швейцарія, Австралія й Ірландія, а замикають його Куба, Венесуела, Північна Корея.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смолій пояснив, що зараз впливає на курс долара

 

Рівень свободи економік країн розраховується як середнє арифметичне показників, серед яких свобода бізнесу, торгівлі, фінансового сектору, інвестицій, праці, монетарна та фіскальна свобода, гарантії прав власності, розмір бюрократичного апарату і ступінь захисту від корупції.

2019-го Україна має сплатити $14,7 млрд — майже 417 млрд грн державного боргу. Погасити треба $8,4 млрд внутрішньої заборгованості та $6,3 млрд — зовнішньої, повідомило Міністерство фінансів.

— Виплата зовнішнього боргу не вплине на ­добробут українців, як це було 2015-го. Українська економіка достатньо зміцнилася, — говорить економічний експерт Олександр Охріменко.

– 2018-го ми сплатили 3,4 мільярда зовнішнього боргу. А 2013 року виплати сягали 9 мільярдів доларів. Тож причин для паніки немає. Україна зможе спокійно пережити цей рік.

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг економічних свобод: Україна посіла останнє місце в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути