середа, 20 квітня 2011 22:42

"Регіонал" придумав новий вид федералізму - бюджетний

"Регіонал" придумав новий вид федералізму - бюджетний

Перший заступник голови Партії регіонів Володимир Рибак вважає, що Україні необхідний "бюджетний федералізм".

Про це він заявив в ефірі Першого ділового каналу.

"Регіони не повинні стояти з простягнутою рукою, з горілкою, салом і вмовляти київських чиновників: дай грошей чи не дай грошей; а вони хочуть — дадуть, а хочуть — ні. Я цього не сприймаю. Має працювати автоматично система. Президент сьогодні ставить таке завдання перед країною, що фінанси повинні бути передані регіонам. Там формуються проблеми, там їх потрібно вирішувати і там потрібно обирати гідних людей, які будуть ці фінанси направляти на рішення тих соціальних питань, які є. Це і є бюджетний федералізм", — сказав Рибак.

"Регіонал" переконаний, що при формуванні державного бюджету з року в рік слід збільшувати частку місцевих бюджетів.

"У 2006 році я працював в уряді Віктора Федоровича Януковича віце-прем'єр-міністром, частка місцевих бюджетів була 39%. Пройшов 2007-й, ми запланували на 2008-й 50% 0дати фінансів регіонам. Якщо ми зуміємо при формуванні бюджету на 2012-й, 2013-й рік на 4—5% збільшувати, то ми вже підемо за 50%, що фінанси підуть у регіони. Тоді ми будемо їхати по Україні — асфальти всі будуть ремонтуватися, аварій не буде, машини не будуть битися. Тоді в ЖКГ почне система ця працювати, тоді в лікарнях з'являється ліки, і школи ремонтуються, і у дітей харчування є, і соціальна підтримка йде населенню, хто не зможе заплатити за високими тарифами, і так далі. З кожним роком потрібно збільшувати частку місцевих бюджетів ", — підкреслив нардеп.

Як приклад успішної реалізації "бюджетного федералізму" політик навів Швецію.

"Я пропрацював більше 20 років у системі органів місцевого самоврядування і думаю, що це

сьогодні основний інститут у системі управління в країні. Ми були з президентом у Швеції, вивчали досвід роботи в цій невеликій країні. Кажуть, є шведський соціалізм, шведська гарантія соціальних питань, тому що 80 з гаком відсотків фінансів віддається органам місцевого самоврядування. Місцеві громади, керівники міст і районів направляють гроші безпосередньо в больові точки і вирішують ці проблеми", — розповів Рибак.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" придумав новий вид федералізму - бюджетний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути