середа, 21 листопада 2012 02:00

"Регіонал": "Останнє, що залишилося і має інвестиційну привабливість - це земля"

"Регіонал": "Останнє, що залишилося і має інвестиційну привабливість  - це земля"

Земля – це останнє що залишилося в країні, що має інвестиційну привабливість, тому продовження мораторії на її продаж – правильне рішення.

Про це в ефірі 5 каналу сказав народний депутата від Партії регіонів Валерій Бондик.

"Мова іде про те, що якщо держава створює ринок землі, у нас не може бути сперечання навіть з комуністами. Бо земля, відповідно до земельного кодексу, це дійсно товар, як і будь-яка цінність, яка підлягає купівлі і продажу", - наголосив він.

"Регіонал" додав: "Але зараз поки не врівноважено у законодавчому полі та суспільстві такі категорії, як продаж, як земельна біржа, як земельний банк. Ми ж той же земельний банк тільки створили. У нас також немає земельного суду, як це було раніше. І тому Верховна Рада дійсно правильно продовжила мораторій на продаж землі. Бо ані суспільство, ані інвестор, ані фермер, який працює на землі, не готові до цього".

Водночас, нардеп не зміг відповісти на запитання, чому зранку 20 листопада за подібний законопроект проголосовано не було, а  вже під вечір того ж дня, мораторій до 2016 року вже було прийнято.

"Якщо продовжено мораторій – це дуже корисно. Бо зараз ще суспільство не може цього сприйняти. Останнє, що залишилося і має інвестиційну привабливість  - це земля. І тут ми повинні бути обережні, як опозиція, так і провладна фракція. Земля – це останнє що у нас є", - підкреслив Бондик.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал": "Останнє, що залишилося і має інвестиційну привабливість - це земля"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути