вівторок, 11 квітня 2017 14:27

Редиска рекордно подешевшала за кілька днів

Редиска рекордно подешевшала за кілька днів
Господарства Закарпатського регіону пропонують редиску за ціною 3-3,5 грн пучок. Фото:rynok72.ru

Редиска очолила рейтинг ранніх овочів, ціни на яку помітно зменшилась порівняно з минулим тижнем. Про це повідомляє Тетяна Гетьман, експерт плодоовочевого ринку Східної Європи.

"Редиска подешевшала в 1,5 рази. Господарства Закарпатського регіону пропонують її за ціною 3-3,5 грн пучок. На оптових ринках України ціни на редиску також впали на 15-20%", - каже Гетьман.

На оптових ринках кілограм редиски продають по 25-27 грн/кг. На ринку "Столичний" у Києві редиска оптом коштує близько 12-13 грн/пучок та 25-30 грн/кг. На ринку "Початок" в Одесі пропонують переважно обрізну редиску за ціною 20-25 грн/кг. За такими самими цінами продають редиску на оптовому ринку "Нежданий" у Херсоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кілограм м'яса продають за 2700 гривень - українка про життя в Швейцарії

"Овочі не падають у ціні, бо виробники ще не пристосувались до нових зарплат та податків. Наприклад, людині, яка вириває редиску, треба заплатити мінімальну зарплату, яка вдвічі вища, ніж торік. Тому дешевих овочів цього року не буде. Високі ціни на овочі триматимуться і на травневі свята. Виробники хочуть максимально заробити. Ціна впаде лише наприкінці травня", - каже фермер Олександр Біленко з Закарпаття.

Торік у цей час редиску продавали по 10-15 грн/кг. Сьогодні редиска – це найдоступніша продукція серед інших ранніх овочів для споживачів України. Ранню капусту сьогодні пропонують на оптових ринках у середньому за ціною 33-36 грн/кг, огірки коштують 40-45 грн/кг, тепличні томати пропонують по 48-52 грн/кг, а зелену цибулю оптом пропонують за ціною 25-30 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «Редиска рекордно подешевшала за кілька днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути