четвер, 08 лютого 2018 11:25

Розкритикували нові правила нарахування пенсій військовим

Розкритикували нові правила нарахування пенсій військовим
Рішення про підвищення пенсій, запропоноване Міністерством соцполітики, неможливо виконати через елементарну відсутність коштів. Фото: vikka.ua

Запропоновані Міністерством соцполітики на розгляд Верховної Ради нові правила нарахування пенсії військовим потребують серйозного доопрацювання.

"Озвучені міністром соцполітики Андрієм Ревою напрацювання тільки вносяться у проект майбутнього закону. Так, є позитивний момент - для тих, хто звільнився із ЗСУ з 1991 по 2014 роки ліквідується диспропорція у пенсіях. Але в цілому запропонований концепцією підхід далекий від принципу соціальної справедливості. Він ділить всіх військових пенсіонерів на дві категорії - тих, хто звільнився до 2014 року (для них пенсію пропонують підвищити мінімально) і тих, хто звільнився після 2014 року, або буде звільнятися у подальшому (для них пенсія розраховується за окремою формулою і підвищується у рази). Цю концепцію я не бачу адекватною", - написав у Facebook нардеп від "Народного фронту" Дмитро Тимчук.

Нардеп зауважив, що прапорщик, який не був в АТО і всі ці роки відсидів у тилу, звільнившись зараз, матиме більшу пенсію, ніж полковник-афганець.

"Де тут справедливість - мені особисто не зрозуміло", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили недоліки у нарахуванні пенсій військовослужбовцям

Крім цього, Тимчук зазначив, що Міноборони поки що не підтримує запропоновану концепцію, про що на засіданні Комітету заявив міністр оборони Степан Полторак.

Рішення про підвищення пенсій у такому вигляді виконати неможливо через елементарну відсутність коштів.

"Адже на пенсії військовослужбовцям необхідно знайти більше 30 мільярдів гривень лише на цей рік, яких у бюджеті немає. Але це не привід влаштовувати "пенсійну сегрегацію" для військових на все доступне для огляду майбутнє", - резюмував Дмитро Тимчук.

7 лютого під будівлею парламенту пройшов мітинг військових пенсіонерів, які вимагали підвищення пенсій. В акції взяли участь близько 400 мітингувальників. Це представники Координаційної ради громадських ветеранських організацій силових структур, Всеукраїнського союзу громадських об'єднань учасників бойових дій, ветеранів військової служби, Спілки офіцерів України. Активісти тримали у руках плакати з написами: "Вимагаємо перерахунку пенсій", "Ні геноциду військових пенсіонерів".

Зараз ви читаєте новину «Розкритикували нові правила нарахування пенсій військовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути