пʼятниця, 27 листопада 2020 11:36

Раді передали проєкт держбюджету на 2021 рік

Раді передали проєкт держбюджету на 2021 рік
Держбюджет на 2021 рік надійшов на розгляд у другому читанні. Фото: glavcom.ua

Верховна Рада уже отримала на розгляд доопрацьований до другого читання проєкт Державного бюджету на наступний рік. Щоправда текст документу поки що відсутній на сайті.

Проєкт Державного бюджету-2021 до другого читання у Верховній раді схвалив уряд на засіданні 26 листопада. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов утримався під час голосування, вказують на сайті парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оновлений держбюджет-2021: кому й на скільки урізали витрати

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, у допрацьованому бюджеті передбачено доходи у сумі 1 трлн 92 млрд грн, а видатки - у сумі 1 трлн 328 млрд грн. Не передбачається збільшення податків для бізнесу й водночас підвищується фінансування соціальної сфери, медицини, а також надається підтримка підприємцям, які постраждали від пандемії.

Переговори з МВФ стосовно основних параметрів проєкту держбюджету на 2021 рік успішно завершили. Цей крок був однією з головних передумов для початку 1-го перегляду спільної з МВФ Програми Stand-by для України, визначення дати візиту місії Європейського департаменту МВФ та отримання чергового траншу.

Зараз ви читаєте новину «Раді передали проєкт держбюджету на 2021 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути