понеділок, 31 січня 2022 19:12

Рада знову спробує звільнити голову Фонду держмайна

Рада знову спробує звільнити голову Фонду держмайна
Сенниченка можуть звільнити з посади вже завтра. Фото: epravda.com.ua

Верховна Рада може у вівторок знову розглянути питання про відставку Дмитра Сенниченка з посади голови Фонду держмайна України.

Про це повідомив журналістам голова ВР Руслан Стефанчук, передає "Укрінформ".

27 січня народні депутати не змогли звільнити Сенниченка з посади через технічні несправності системи для голосувань. Після цього Сенниченко повторно написав заяву про звільнення.

"Як тільки це питання буде кінцево готове, воно може бути винесено. Воно може бути винесено і завтра... Як тільки ми будемо бачити справність техніки і 226 голосів у залі, ми це питання обов'язково вирішимо, тому що є воля обох сторін. Я думаю, що найближчим часом", – сказав спікер ВР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд арештував 100% акцій заводу "Більшовик"

Раніше Рада змінила календарний план роботи, за яким депутати розпочнуть нову сесію 1 лютого, а потім зберуться у сесійній залі 15 лютого. Тобто голосування за відставку голови ФДМУ може відбутися або завтра, або вже з 15 лютого.

У листопаді 2021 року Сенниченко написав заяву про відставку. Верховна Рада призначила Сенниченка на цю посаду у вересні 2019-го. За даними ЗМІ, причиною стала приватизація київського заводу "Більшовик".

27 жовтня "Більшовик" продали на аукціоні за 1,429 млрд грн. У торгах переміг "Дженерал Комерс". Компанія займається неспеціалізованою гуртовою торгівлею. Її пов'язують із підприємцями Василем Хмельницьким, Андрієм Івановим та Олексієм Барановим.

Згідно з оцінкою інвесткомпанії Concorde Capital реальна ринкова ціна заводу "Більшовик" становить щонайменше 4 млрд грн.

13 січня 2022-го стало відомо, що суд арештував 100% акцій "Більшовика". Арешт на активи наклали в рамках розслідування можливого зловживання службових осіб ФДМУ під час приватизації "Більшовика".

Зараз ви читаєте новину «Рада знову спробує звільнити голову Фонду держмайна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути