пʼятниця, 17 грудня 2021 15:45

Рада не відтермінувала касові апарати для ФОП

Рада не відтермінувала касові апарати для ФОП
Рада не змогла включити розгляд питання до порядку денного. Фото: 24tv.ua

Верховна Рада не змогла додати до порядку денного позачергового засідання розгляд законопроєкту про відтермінування використання касових апаратів для малого бізнесу.

За додавання законопроєкту до порядку денного позачергового засідання проголосували лише 102 народні депутати, а для ухвалення рішення необхідно щонайменше 226 голосів, передає "Інтерфакс-Україна".

За включення цього питання до порядку денного проголосували: 36 народних депутатів із фракції "Слуга народу", 12 – "Опозиційна платформа – За життя", 21 – "Європейська солідарність", 10 – "Батьківщина" , 11 – "За майбутнє", чотири – "Довіра", вісім позафракційних. Ніхто із фракції "Голос" пропозицію першого віцеспікера Олександра Корнієнка додати питання до порядку денного засідання не підтримав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховну Раду оточили мітингувальники із фаєрами - поліція виносить людей за руки й ноги

Уранці під стінами парламенту розпочалася чергова протестна акція підприємців руху "SaveФОП". Мітингувальники блокували проїжджу частину на вул. Грушевського біля будівлі Ради. На пікет вийшли до 1 тис. осіб із символікою руху й прапорами різних міст. Запалили фаєри. ФОП вимагають захистити спрощену систему оподаткування, обліку та звітності й відтермінувати фіскалізацію на рік.

Підприємці руху "SaveФОП!" виходять на мітинги з весни 2020 року. З-поміж вимог - скасувати карантинні обмеження для малого й макробізнесу, обов'язковий перехід на касові апарати з наступного року, ухвалити додаткові пільги.

На вимогу понад 150 народних депутатів голова Верховної Ради Руслан Стефанчук скликав позачергову сесію на п'ятницю, щоб включити до порядку денного й розглянути законопроєкт № 6376 про відтермінування розширеного застосування РРО платниками єдиного податку. Сьогодні за графіком останнє засідання Ради цього року. Депутати зберуться у сесійній залі наступного разу 25 січня.

Зараз ви читаєте новину «Рада не відтермінувала касові апарати для ФОП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути