вівторок, 29 вересня 2015 11:21

Путін визнав, що російська економіка валиться через дешеву нафту

Путін визнав, що російська економіка валиться через дешеву нафту
Фото: pl.com.ua

Президент РФ Володимир Путін заявив, що санкції щодо Росії тиснуть на економіку країни не так сильно, як здешевшання енергоносіїв.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалам "CBS" і "PBS" напередодні виступу на Генасамблеї ООН.

"Вони (санкції) шкодять, звичайно, але вони не є головною причиною зниження темпів зростання російської економіки або інших проблем, пов'язаних з інфляцією. Для нас головна причина - це, звичайно, зниження цін на світових ринках на наші традиційні товари експорту, на нафту, від неї і газ, деякі інші товари. Це головне", - сказав Путін.

Він зазначив, що "санкції, вони, звичайно, додають сюди свою частину негативу, впливають так чи інакше, хоча такого капітального, принципового значення для нашої економіки навряд чи мають".

На запитання, чи впорається Росія з санкціями, Путін сказав: "Це само собою, навіть сумнівів у цьому немає, це взагалі навіть не обговорюється".

Як раніше повідомлялося, Путін запевнив журналістів, що санкції справляють позитивний вплив на економіку РФ.

"Ми змушені були розгорнути цілі програми розвитку своєї власної високотехнологічної економіки, промисловості та наукової сфери", - сказав він.

Слід зазначити, що на початку вересня російський президент заявив, що економіка РФ вже практично пристосувалася до падіння цін на нафту. Тоді він запевняв, що нічого драматичного немає у нинішньому рівні цін, в тому числі через її перевиробництво і вихід нових гравців.

Нагадаємо, що слідом за падінням цін на нафту, які обвалились у серпні до рекорду за останні 6 років, російський рубль бив чергові антирекорди — долар піднімався вище 71 рубля, а євро перевищував 83 рубля.

Падіння цін на нафту також змусило російський уряд визнати, що економіка РФ цього року впаде більше, ніж прогнозувалося раніше (офіційний прогноз падіння ВВП складе 3,3% проти очікуваних раніше 2,8%).

Зараз ви читаєте новину «Путін визнав, що російська економіка валиться через дешеву нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути