понеділок, 26 грудня 2011 16:47

Продукти через інтернет купувати вигідніше, ніж у супермаркетах

Продукти через інтернет купувати вигідніше, ніж у супермаркетах

Останні п'ять років активно працюють і розвиваються харчові інтернет-магазини. Вони пропонують дешевші товари.

В одному з них у столиці 1 кг бананів коштує 8 грн, тоді як у супермаркетах 11-12 грн/кг. 1 кг сиру "Російський" 50 грн, замість 70-80 грн/кг.

"Інтернет-гуртівні почали розвиватися після того, як спустили свої ціни. Тепер там продукти на 20-30 % дешевші, ніж у супермаркетах. Магазини в онлайні нічого на цьому не втрачають, бо їм не треба, як справжнім супер- та гіпермаркетах оплачувати оренду та виплачувати заробітну плану продавцям-консультантам", - розповів Дмитро Давидюк.

Він уже три роки купує в інтернеті.

"Особливо такі магазини любить моя дружина. Вона постійно сидить на дієтах. Коли їдемо з нею за продуктами, не може втриматися від запахів. Має їсти тільки яблука, шпинат і селеру, а у нашому візку якимось дивом опиняються оселедець у майонезі, масло, ковбаса, тістечка і решта калорійних продуктів. Тепер усім подругам, які сидять на дієті, радить скуповуватися в інтернеті. Сіла за комп'ютер, склала меню, порахувала калорії і замовила продукти", - сказав Давидюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2012 році українці зароблятимуть менше і втікатимуть за кордон

За його словами, це також дає змогу економити на бензині.

"Не пам'ятаю, коли востаннє ми їздили в магазин. В інтернеті доставка коштує 15-20 гривень. Якщо замовляємо продуктів на 300, доставляють безкоштовно. Продукти завжди свіжі", - зауважив він.

За статистикою, 2011 року в інтернеті 38 % українців замовляли туристичні путівки, 30 % - купували одяг, 28 % - косметику, 21 % - одяг для дітей і підлітків, 16 % - здійснювали фінансові платежі та замовляли послуги – перельоти, ремонт, 14 % - купували харчі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Новий рік радять купувати ялинки-букети та вакуумовані живі квіти

Щоб покупка в інтернеті принесла гарні емоції, треба дотримуватися кількох простих правил, радить консультант одного з інтернет-магазинів Києва Олег Назаренко.

"Перевіряйте правдивість розміщеної на сайті інформації. Подзвоніть за вказаним на сайті телефоном, поспілкуйтеся з консультантом. Обов'язково уточніть вартість товару і послуги. Поцікавтеся усіма характеристиками. Уважно ознайомтеся з правилами оплати товару. Якщо сплачуєте за товар карткою, упевніться, що магазин не нараховує вам додаткових відсотків".

Зараз ви читаєте новину «Продукти через інтернет купувати вигідніше, ніж у супермаркетах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути