пʼятниця, 03 лютого 2012 12:41

Продаж "Вінницяобленерго" зірвався через телефонні дзвінки - джерело

Продаж "Вінницяобленерго" зірвався через телефонні дзвінки - джерело

Проведення приватизаційного конкурсу з продажу 50% акцій обласної енергопостачальної компанії "Вінницяобленерго" сьогодні було зірвано через відсутність кворуму конкурсної комісії.

Про це повідомили в прес-службі Фонду держмайна.

"З семи членів конкурсної комісії для роботи зареєструвалося троє", - уточнили у ФДМ.

На конкурс подано три заявки: від ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО, підконтрольне бізнесменові Костянтину Григоришину), ПАТ "Львівобленерго" (підконтрольне братам Ігорю та Григорію Суркісам) і ТОВ "ВС Енерджі Інтернешнл Україна".

Нагадаємо, 20 січня з тієї ж офіційної причини вже зірвався конкурс з продажу 50% "Закарпаттяобленерго", на яке претендували ЛЕО і "НД Енерджі". Його проведення перенесено на 13 лютого.

Інформоване джерело повідомило, що взяти участь у роботі конкурсної комісії повинні були два представники ФДМ і представник "Вінницяобленерго". Чотири інших члена конкурсної комісії, що представляли Міненерговугілля, НАК "Енергетична компанія України", Мінфін та Вінницьку облдержадміністрацію, прийшли на конкурс, проте після отриманих телефонних дзвінків покинули його.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, коментуючи зрив продажу "Закарпаттяобленерго" сказав, що не володіє інформацією.

Наступний конкурс з продажу обленерго призначений на 7 лютого: на покупку 45% акцій "Чернівціобленерго" претендують ЛЕО і "НД Енерджі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні подорожчав долар, курс євро піднявся на 2 копійки

Початкова ціна продажу державного пакета акцій "Вінницяобленерго" складає 167 650 000 грн, "Чернівціобленерго" - 65 млн грн.

З моменту оголошення про відновлення приватизації енергокомпаній в 2011 році, ФДМ вдалося продати з осені пакети акцій двох генеруючих компанії "Західенерго" і "Дніпроенерго", а також енергопостачальних компаній "Київенерго" і "Донецькобленерго". У всіх випадках переможцем ставав найбільший приватний вертикально інтегрований холдинг країни "ДТЕК" Ріната Ахметова. При цьому конкурсна комісія завжди з першого разу збиралася в складі, достатньому для проведення торгів.

Зараз ви читаєте новину «Продаж "Вінницяобленерго" зірвався через телефонні дзвінки - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути