четвер, 07 липня 2011 21:42

Продаж землі спричинить дефіцит пшениці та кукурудзи?

Продаж землі спричинить дефіцит пшениці та кукурудзи?

Запровадження в Україні ринку землі призведе до дефіциту пшениці та кукурудзи.

Таку думку висловив президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Алекс Ліссітса в ефірі Першого ділового каналу.

"Зараз у аграріїв відмиваються всі кошти, а у серпні-вересні треба готувати поля під новий врожай. Відповідно за браком коштів ніхто не засіється. Додайте до цього відкриття ринку землі... Наступного року ми отримаємо ситуацію, коли не буде не тільки гречки, а і основних культур: пшениці, кукурудзи тощо", — сказав він.

За його словами, ситуація з продажем земель "непрозора і незрозуміла".

"Передбачено, що на ринку землі буде три агенти: фермерське господарство, держава і приватні особи. Виникає запитання: якщо у фермерів забрали гроші сьогодні, за які гроші вони будуть куплять землю 1 січня?", — наголосив Ліссітса.

Експерт також переконаний, що встановлення експортних мит на ріпак та соняшникову олію призведе до знищення сільського господарства України.

"Є два проекти постанови уряду від Міністерства економіки і Міністерства аграрної політики. Пропонується встановити експортні мита на ріпак, соняшникову олію тощо. Таким чином мова йде про те, щоб знищити українське сільське господарство за півроку", — підкреслив президент УКАБ.

Зараз ви читаєте новину «Продаж землі спричинить дефіцит пшениці та кукурудзи?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути