четвер, 11 травня 2017 15:43

Продаж порту "Чорноморськ" Hutchison Ports призведе до масових скорочень - Бризгалов

Продаж порту "Чорноморськ" Hutchison Ports призведе до масових скорочень - Бризгалов
Голова профспілкового комітету порту "Чорноморськ" Сергій Бризгалов каже, що у разі масових звільнень працівників портовики мають намір відстоювати свої законні права

Трудовий колектив порту "Чорноморськ" виступив проти передачі потужностей підприємства гонконгській компанії Hutchison Ports, бо це призведе до масових скорочень і є незаконним.

Як повідомляє "Цензор.НЕТ", про це заявив голова профспілкового комітету порту "Чорноморськ" Сергій Бризгалов.

За його словами, на перших шести причалах порту, до яких сьогодні "прицінюється" Hutchison Ports, працює близько тисячі портовиків, а іноземна компанія готова працевлаштувати не більше 150 осіб.

"Зараз майже всі контейнерні термінали повністю або частково автоматизовані. І Hutchison Ports для роботи потрібні максимум 150 осіб. Решту компанія не завантажить роботою, бо в Україні немає сьогодні ринку контейнерних перевезень... Я ще 7 листопада 2016 року говорив заступнику міністра (інфраструктури) Надії Казначеєвій, що на тих умовах, які ми можемо запропонувати, Hutchison Ports не візьме цей комплекс із першого причалу по шостий", - заявив Бризгалов.

У разі масових звільнень працівників, попереджає голова профспілкового комітету, портовики мають намір відстоювати свої законні права.

"Тисячі наших людей, які пов'язали своє життя з портом, будуть викинуті на вулицю. Що ви накажете зробити: віддати порт Hutchison Ports, а людей залишити без роботи? Ми проти цього", - зазначив Бризгалов.

Він також нагадав, що влітку 2015 року держава зобов'язалася захищати інтереси трудового колективу. Тому передача причалів гонконгській компанії буде заблоковано в судах.

"Ще 17 червня 2013 року відбулася конференція трудового колективу, яка затвердила програму розвитку порту. У ній були прописані умови, при яких трудовий колектив погоджується на реформування. Це рішення затверджене наказом №302 Міністерства інфраструктури 4 серпня 2015 року. Програма чітко передбачає, що всі робочі місця, існуючі на момент передачі інвестору, мають бути збережені. Зарплата людей не може знижуватися", - зазначив Бризгалов.

На думку профспілкового лідера, у Hutchison Ports в Україні немає перспектив. Прихід до України не вигідний самій міжнародній компанії.

"Якщо сісти за стіл і говорити професійною мовою, то розмова про Hutchison Ports у порту "Чорноморськ" закінчиться через 15 хвилин. Це політична заява на рівні поїзда "Шовковий шлях". Уже півтора роки минуло. Де цей "Шовковий шлях"? У Hutchison Ports немає потужностей завантажити цей потужний комплекс. Компанії наразі вистачило б території контейнерного терміналу", - зазначив Бризгалов.

Як повідомлялося, в грудні 2016 року гонконгська компанія Hutchison Ports підписала меморандум про взаєморозуміння з ДП "Морський торговельний порт "Чорноморськ". Компанія цікавиться розвитком і управлінням контейнерними терміналами на територіях 1-6 причалів. Президент України Петро Порошенко під час офіційного візиту до Великої Британії у квітні 2017 року заявив, що Hutchison Ports планує вийти на ринок вітчизняних морських контейнерних перевезень найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «Продаж порту "Чорноморськ" Hutchison Ports призведе до масових скорочень - Бризгалов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути