середа, 15 квітня 2020 16:55

Приватбанк програв справу на $250 млн. Але є питання

Приватбанк програв справу на $250 млн. Але є питання
Судове рішення про стягнення $250 млн з Приватбанку відсутнє. Фото: unsplash.com

Київський апеляційний суд відхилив скаргу Приватбанку. Підтвердив рішення Печерського райсуду про стягнення $250 млн на користь офшорних компаній бізнесменів Григорія та Ігоря Суркісів.

Про це на брифінгу заявив юрист Приватбанку Андрій Пожидаєв. За його словами, представники Кабінету міністрів підтримали позицію банку.

"Додатково був заявлений аргумент, що суддя Печерського райсуду Києва В'ячеслав Підпалий не міг розглядати цю справу. Судді вийшли з рішенням апеляційну скаргу Приватбанку відхилити. Однак рішення судді Підпалого залишили в силі", - наголосив Пожидаєв.

Додав, що Приватбанку загрожують штрафи та кримінальні справи за невиконання рішення суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський боротиметься із Зеленським через Приватбанк - Портников

Водночас міністр юстиції Денис Малюська у Facebook наголосив, що судове рішення про стягнення $250 млн із Приватбанку відсутнє. Все трохи складніше.

"Київський апеляційний суд залишив без змін рішення Печерського райсуду від 25 лютого 2020 року. Останнє фактично повторює зміст ухвали Печерського суду від 9 лютого 2017 року про зобов'язання обслуговування Приватбанком депозитів ряду іноземних компаній без жодних обмежень і відповідно до депозитних договорів. Що змінилося за 3 роки? Точно нічого істотного", - пояснив міністр.

У березні 2020-го Печерський райсуд зобов'язав Приватбанк виплатити кошти офшорам Суркісів. Підтвердив обов'язок банку виконати умови депозитних договорів із кіпрськими компаніями, які належать братам Суркісам. У рамках націоналізації кошти цих компаній потрапили під операцію bail-in - примусову конвертацію в акції банку.

Зараз ви читаєте новину «Приватбанк програв справу на $250 млн. Але є питання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути