середа, 18 липня 2018 15:22

ПриватБанк попередив про нову шахрайську схему

У клієнтів ПриватБанку шахраї знову почали виманювати гроші. Надсилають фейкові повідомлення про поповнення банківського рахунку.

Щоб дізнатися детальну інформацію про кошти, власнику картки пропонують перейти за посиланням, яке веде на фальшиву квитанцію з фішинговим сайтом Приват24, пише ubr.ua.

Автор: Приватбанк
  Шахраї надсилають такі повідомлення користувачам Приватбанку. Після переходу за посиланням власник картки потрапляє на фішинговий сайт.
Шахраї надсилають такі повідомлення користувачам Приватбанку. Після переходу за посиланням власник картки потрапляє на фішинговий сайт.

ПриватБанк попереджає своїх клієнтів не відкривати повідомлення від шахраїв і не реагувати на навіть дуже привабливі повідомлення про несподівані грошові перекази. Також у жодному випадку не можна вводити свої логін і пароль на підроблених банківських сайтах, наголосили у держбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, як не стати жертвами банківських шахраїв

"Клієнтам банку, які попалися на виверти шахраїв під час останньої атаки, не потрібно в обов'язковому порядку перевипускати свої карти. Досить просто змінити паролі", - каже прес-секретар ПриватБанку Олег Серга.

За його словами, шахраям не вдалося збагатитися. ПриватБанк оперативно переналаштував систему, щоб краще відстежувати та швидше реагувати на зломи.

Служба безпеки розсекретила групу зловмисників, які шляхом шахрайства викрали понад 10 млн грн з більш ніж 1,5 тис. банківських карток. За даними СБУ, шахраї використовували шкідливе програмне забезпечення для зараження та злому систем фінустанов. Таким чином, отримували можливість несанкціонованого доступу до банківських даних.

Зараз ви читаєте новину «ПриватБанк попередив про нову шахрайську схему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути